07.04.2010 günlü birinci yıl değerlendirme toplantısı
07.04.2010 çarşamba günü gerçekleştirdiğimiz birinci yıl değerlendirme toplantısına halkımızn yoğun bir ilgisi oldu.Belediye Başkanımız sayın Cengiz BALKAN tarafından gerçekleştirilen toplantıda göreve geldikleri ilk yılı değerlendiren Başkanımıza daha sonra halkımız tarafından sorular soruldu.
2009-2010 ÇALIŞMALARIMIZ
Değerli Küçükkuyu’lu hemşerilerim, değerli basın mensupları
29 Mart 2009 yerel seçimlerinden önce, sizlere sunduğum seçim bildirgemde, öncelikle şunları söylemiştim;
“Yerel seçimlerde halkımız, genellikle parti düşüncesini bir yana bırakarak, yaşadığı beldeye en iyi hizmeti vereceğine inandığı, dürüstlüğüne güvendiği, adaylara oy verir ve demokratik hakkını böylece en doğru şekilde kullanmaya çalışır.”
Demiş ve daha sonra şöyle devam etmiştim;
“Demokrasi, sadece beş yılda bir sandığa gidip, oy vermek değildir
Vatandaşlarımızın, oy vermenin yanında, seçilenlerin yaptıklarını denetlemek gibi önemli bir görevi daha vardır.
Şeffaflık ve denetim demokrasinin olmazsa olmaz, baş koşullarıdır.”
Değerli hemşerilerim,
Seçimlerden bu yana bir yıl geçti.
Biz, verdiğimiz sözün gereği olarak, sizlere hesap vermek amacı ile,
i bu gün, burada karşınızdayız, ayrıca bunun da başka bir mutluluğu var ve biz bu gün bu mutluluğu da yaşıyoruz.
Yine seçim bildirgemizde,
Çıktığımız yolun uzun ince bir yol olduğunun farkında olduğumuzu, ancak, Küçükkuyu’ ya hizmette kararlı olduğumuzu ve mutlaka başarılı olacağımızı da, sizlere söylemiştim.
Nitekim bir yıl sonra bu gün, emin adımlarla bu yolda yürüdüğümüzü ve projelerimizi birer birer hayata geçirmeye başladığımızı sizlere, rahatlıkla söyleyebilirim.
Ayrıca, bu çalışmalarımızda bizim en büyük güvencemiz,
bizi bu göreve getiren Küçükkuyu halkının olduğunun da farkındayız….
Değerli hemşerilerim,
Biliyorsunuz beldemiz hızlı bir büyüme içindedir.
Kışlık nüfusu 7000 olmasına karşın, bu nüfus yazın 40.000’e kadar çıkmaktadır.
Buna karşılık iller bankasının, belediyemize ödediği pay, “İkamet Nüfusu” esasına göre, aylık kesintilerden sonra 40.000 tl.dir.
Yani Ankara‘dan gönderilen para, bizim projelerimizi gerçekleştirmek açısından son derece yetersizdir.
Ancak bizim için asıl önemli olan, iktidar partisine mensup bir belediye başkanını, Küçükkuyu halkının, hür iradesi ile değiştirerek,
Muhalefet adayını, ortak bir kararla bu makama getirmesidir.
Bu nedenle, halkımızın bize duyduğu güven, bizim için son derece önemlidir ve yapacağımız hizmetler de hiç bir şekilde, herhangi bir mazeretimiz olamaz ve olmayacaktır da.
Değerli hemşerilerim,
Şimdi sizlere, seçim öncesi verdiğimiz sözlerin gereği olarak,
bir yıl içinde Küçükkuyu’da gerçekleştirdiğimiz hizmet ve projeler ile, önümüzde ki yıllarda gerçekleştireceğimiz hizmetleri, konularına göre ayırarak, bir bir sunmak istiyorum.
Bu sunumuma geçmeden önce,
Geçen bir yıl içinde, bütün çalışmalarımız da katkıları bululan değerli tüm Meclis Üyesi arkadaşlarıma, belediye personelime ve emeği geçen bütün Küçükkuyu halkına, öncelikle burada teşekkürü bir borç biliyorum.
Bu arada, 1989 yılında kurulan Küçükkuyu Belediyesi’nde şimdiye kadar başkanlık ve meclis üyeliği yapmış, değerli arkadaşlarımı da burada anmak ve yaptıkları hizmetlerden dolayı, kendilerine de ayrıca teşekkür etmek isterim..
Değerli Küçükkuyu’lu hemşerilerim,
Şimdi ilk olarak sizlere, geçen bir yıl içinde gerçekleştirdiğimiz, Belediyemizin yönetim alanında ki hizmetlerini, sunmak istiyorum.
Yönetime geldiğimiz günden itibaren Belediyemiz personelinin uzmanlaşması için, gerekli olan mesleki eğitim çalışmalarını, hemen başlattık.
Personelimizin özelikle şehircilik, planlama, ileri görüşlülük, halka hizmet, dürüstlük ve çıkar çevreleriyle mücadele konularında,
son derece bilgili, deneyimli ve dikkatli olmaları gerekiyordu.
Bu nedenle, başlattığımız mesleki eğitim çalışmalarında, özellikle bu hususlara, ayrı bir önem verdik.
Bu cümleden olarak, bir personelimiz, Bayındırlık ve İskân Bakanlığında, iki ay süresince, Fen İşleri personel kursuna,
Bir personelimiz, İstanbul Kadıköy Belediyesinde, iki haftalık, ruhsat işleri kursuna,
Bir personelimiz, yine İstanbul Beşiktaş Belediyesinde, on günlük Başkanlık hizmetleri kursuna,
İki personelimiz ise, Çanakkale belediyesinde, iki hafta süresince, Zabıta eğitimi, kursuna katıldılar.
Değerli hemşerilerim,
Aldığımız bir kararla, bundan böyle, her yıl 7 Nisan da,
bir halk günü toplantısı düzenleyerek, halkımıza ve değerli basınımıza geçen bir yıllık süre içinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızı anlatmaya ve sorulacak soruları yanıtlamaya karar verdik.
Bunu da bu arada, sizlerin bilginize sunmuş olayım…
Bu toplantıların ilkini, bu gün gerçekleştirdiğimiz için de, ben ve arkadaşlarım büyük mutluluk duymaktayız.
Geçen bu bir yıl içinde, hizmetlerin, şeffaflığını ve verimliliğini arttırmak için, uzman kişilerden almaya başladığımız danışmanlık hizmetleri, belediyemiz için son derece yararlı olmuştur,
bu hizmetleri, bundan sonra da almaya devam edeceğiz..
İMAR ve FEN İŞLERİ
Değerli Hemşerilerim,
Şimdi de sizlere, Küçükkuyu da bir yıl içinde gerçekleştirdiğimiz, imar ve fen işleri ile ilgili çalışmalarımızı sunmak istiyorum.
İmar ve fen işleri konusunda sizlere ilk söylemek istediğim;
Geçen bir yıllık süre içinde, beldemiz imarının en önemli kısmını teşkil eden hali hazır haritaların hazırlanarak ve tüm teknolojik olanaklardan yararlanarak,
ileriye dönük, 30-40 yıllık, imar planlarının hazırlanmakta olduğudur..
Değerli Dostlar,
Hepinizin bildiği gibi, bir belediye için en zor ve en pahalı yatırım, alt yapı yatırımlarıdır. Bunların en başında da, kanalizasyon ve arıtma sistemi gelir.
Bu gün için, havası, suyu, denizi ve toprağı tertemiz, bir Küçükkuyu için, en büyük ihtiyaç, düzenli çalışan modern bir kanalizasyon ve arıtma sistemidir.
İşte biz, böyle bir sistemi bir an önce hayata geçirebilmek için,
hemen çalışmalarımızı başlattık..
2008 yılında ihaleye çıkarılan kanalizasyon şebekesinin mevcut projesinin, birinci kademesinin şu anda % 80 i tamamlanmış olup, gördüğünüz gibi, Küçükkuyu, adeta bir şantiye görünümündedir ve bu proje, yakın bir zamanda, tahminen Temmuz başında bitirilmesi, öngörülmektedir.
Bu arada, daha önce İller Bankasınca hazırlanmış olan arıtma projesi, ülkemiz de bir otorite olarak kabul edilen, İTÜ Profesörü Dr. Sayın Ahmet Samsunlu hocaya özel olarak incelettirilerek, eksiklikleri tespit edilmiş ve revize edilmek üzere ilgili kuruma, proje iade edilmiştir.
Yine arıtma sistemi ile ilgili olarak sizlere şunu söyleyebilirim;
İller Bankası ve Çevre Bakanlığı hibe fonlarından yararlanılarak,
bu sistem yapılacaktır.
Değerli Hemşerilerim,
Tüm halkımızın yararlanacağı bu büyük proje ile, beldemizin en belirgin özelliği olan tertemiz havasının ve doğasının, pırıl pırıl denizinin, uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak olan, büyük bir sistem, beldemize ve halkımıza kazandırılmış olacaktır..
Arıtma sistemi tamamlandığında, sistemin kapasitesi 70.000 kişiye ulaşacak ve tüm Küçükkuyu halkının, ihtiyacını karşılayacaktır.
Bu çalışmalardan ayrı olarak, beldemizde 15.000 metrelik, atık su kanalizasyon şebekesi isale hattı döşenmiştir.
Üzülerek söylemek isterim ki, önceki yönetimin yanlış ve popülist uygulamaları sonucu beldemize döşenen ve yaklaşık 500.000 tl ye mal olan kilit parke taşlar, gerek Tedaş ve Telekom kazıları, gerekse kanalizasyon hatlarının döşenmesi nedeniyle, kullanılamaz hale gelmişlerdir.
Biz ise, alt yapı çalışmalarımızı tamamladıktan sonra, yollarımızı, yeni mimari anlayışımıza göre, parke taşlarla döşemekteyiz.,
Bu çalışmalarımızdan ayrı olarak, geçen yıl içinde, beldemizde ki ara yollara, 20.000 metrekare parke taş döşenmiş, ayrıca, 10.000 metre kare soğuk asfalt dökülmüş, 1.000 metre tretuar ve bordür yapılmış olup, şehir merkezi kaldırım taşlarının yapımına da devam edilmektedir..
Bu arada belediyemiz garaj parkına, bir adet ford marka büyük çöp kamyonu, İstanbul Kadıköy belediyesinden,
1 adet Mercedes marka kanal açma makinesi, İstanbul Ataşehir belediyesinden,
1 adet de Daf marka damperli kamyon, İzmir Büyükşehir Belediyesinden, hibe yolu ile alınmıştır…
Bunlardan ayrı olarak, Belediyemizin garajın da, 1 adet kamyon,
3 otobüs, 2 kamyonet, 1 minibüs, 4 çöp kamyonu, 4 binek otobüsü,
1 silindir, 1 kepçe, 1 cenaze aracı, 3 traktör, 3 motosiklet, olmak üzere,
Toplam 24 araç bulunmakta olup, hizmetlerini arttırarak, sürdürmektedirler.
Değerli Dostlarım;
Geçen yıl yayınladığımız seçim bildirgemizde, Küçükkuyu’muzun,
bu gün için, en büyük ihtiyaçlarından biri olarak görünen bir otogarın, en kısa zamanda gerçekleştirileceğini, sizlere bildirmiştik.
İnşaatına bizden önceki dönemde başlanan Otogarın inşaatı bitirilmiş olup, önümüzde ki hafta içinde ihaleye çıkartılacaktır.,
- Bu arada, Çanakkale İzmir karayolunun ve şehir merkezinin sağında ve solunda bulunan yan yollar da tamamlanmış olup, bu yolların çevreleri ağaçlandırılmıştır.
- Beldemizde bulunan Sınırlı ve ihtilaflı arsaların sorunlarının çözümlenmesi, imar yollarının genişletilerek açılması gibi, değişik amaçlara yönelik, yaklaşık ….…..kadar, 18. madde uygulaması da, bu arada gerçekleştirilmiştir.
- Beldemizin uygun yerlerine 400 adet muhtelif cins ağaç dikilmiştir.
- Beldemizde, vatandaşlarımız ve çocuklarımız için, büyük ihtiyaç haline gelen, değişik amaçlı 3 adet park yapılarak, halkımızın hizmetine sunulmuştur.
- Beldemizin kültür sanat ve müzik etkinliklerinde ve toplantılarında son derece önemli bir yer tutacak olan, 1.000 kişilik bir Anfi tiyatro’nun inşası için, İstanbul Beşiktaş Belediyesi, sponsorluğu üstlenmiş olup, bu konuda ki çalışmalarımız da hızla ilerlemektedir.
- Bu arada, Beldemizin önemli eksiklerinden birisi olarak görünen Mıhlı Mahallesi muhtarlık binasının, belediyemizce inşaatı tamamlanarak, halkımızın hizmetine açılmıştır.
ÇEVRE VE TEMİZLİK HİZMETLERİMİZ
Değerli hemşerilerim;
Belediyemiz, çöp toplama ve çevre temizliğine son derece duyarlı olduğu için. Çöplerin toplanması, konteynırların temizliği, titiz bir şekilde sürdürülmektedir.
Ayrıca, çöp kamyonlarına monte edilen ve konteynırları yıkayacak alet ekipmanı alınmış olup, temizlik daha hijyenik bir şekilde yapılmaktadır.
Beldemizin katı atıkları, şimdilik Altınoluk çöp deposuna bırakılmaktadır.
Ayvacık’ta bir süre önce kurulmuş olan “Troia Katı Atık” birliği,
8 üye belediye ile bir özel idare tarafından kurulmuş olup, bu birlik tarafından bölgemizde, iki yıl içinde bir çöp fabrikası kurulacak ve bütün üye belediyelerin çöpleri, burada tüketilecektir.
Çöp konusunda sizlere son olarak söylemek istediğim şey; çöpleri sularından arındırarak poşete koymanız ve çöp kutularına ondan sonra bırakmanızdır. Bu konu da, Küçükkuyu Kent Konseyince, halkımızı uyarıcı ve eğitici seminerlerin düzenlenmesi de sağlanacaktır.
Belediyemizce, geçen yıl da etkin bir şekilde, sivrisinek ve karasinek mücadelesi sürdürülmüştür.. Bu çalışmalar doğal olarak, önümüzde ki yıllarda da devam ettirilecektir.
Değerli Dostlar;
Belediyemiz, bulunduğumuz coğrafyanın doğal yapısının ve eko sistemlerinin titizlikle korunması için, çevre örgütlerinin ve kamu kurumlarının çalışmalarına sürekli destek vermiş ve bu konuda ki etkinlikler de de, kendileri ile sürekli eylem birliğine gitmiştir.
Son olarak bu konu da, sahilimizin genel temizliğine, ve beldemiz içinden geçen derelerin ıslahına ve temizliğine, gereken önemin verildiğini de, buradan sizlere söyleyebilirim.. .
TARİH, TURİZM VE TANITIM HİZMETLERİMİZ
Tarih, turizm ve tanıtım alanında ki hizmetlerimize gelecek olursak;
Geçen yıl içinde, Küçükkuyu Belediyesi,
14.09.2002 tarihinde kurulmuş olan ve yaklaşık 125 belediyenin oluşturduğu “Türkiye Tarihi Kentler Birliği”ne üye olmak için, meclis kararı almıştır.. Bizi bu birliğe taşıyan, şirin beldemizin geçmişi ve beldede ki tarihi eserlerdir.
- Güzel beldemizi tanıtmak amacı ile tüm iletişim araçlarından yararlanarak, geçen bu süre içinde broşür, kitapçık ve gezi rehberleri hazırlayarak, ulaşabildiğimiz her kişi ve kuruluşa dağıtıyoruz..
- Beldemiz için bir ihtiyaç haline gelen Türk Sanat Müziği amatör koro çalışmaları için, belediyemiz bünyesinde çalışmalar başlamış olup, koroya katılmak isteyen vatandaşlarımız belediyemize başvurularını yapabilirler.
- Ayrıca Kaz Dağlarının günü birlik gezi, çadırlı kamping gibi dağ turizmine açılması için beldemizde ki ve ülkemizde ki girişimcilere her türlü destek verilmektedir.
- Ege Denizinin bir barış ve kardeşlik denizi haline gelmesi için Midilli valiliği ve kardeş kent Mondamados Belediye Başkanlığı ile ilişkilerimiz en üst seviyede devam etmektedir.
- Yine beldemizin tanınmasını sağlamak, ayrıca ekonomisini güçlendirmek için beldemizde bir Meslek Yüksek Okulu açmak için,
bir dernek kurduk ve Yüksek okul için yer tahsisi yaptık.
Değerli Hemşerilerim;
- Beldemizde ki festivalin adı, şimdiye kadar, biliyorsunuz Zeus idi. Bizim Zeus ile bir sorunumuz yok ama biz festivalin adında ki Zeus ‘u çıkararak, festivalin adını sadece Küçükkuyu olarak belirledik ve böylece festivalimize ulusal bir boyut katmak istedik..
- Bundan sonra artık festivalimiz, ulusal ağırlıklı olacak,
Yerli sanatçılar ve halk oyunları ekipleri getirilerek festivalimizi daha cazip bir hale getireceğiz.
- Küçükkuyu belediyesi de, Madra ve Kaz Dağlarının çeşitli altın ve gümüş tekelleri tarafından talan edilmesini önlemek amacıyla merkezi Burhaniye olmak üzere kurulan “Madra Dağı ve Kaz Dağları Belediyeler Birliği”nin kurucu üyesidir ve Mayıs 2009’da yapılan genel kurulda ben, 24 belediyenin üye olduğu bu birliğin genel başkanlığına seçildim ve bu görevi, büyük bir titizlik ile halen sürdürmekteyim.
EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİMİZ
Değerli hemşerilerim, eğitim, hem ülkemizin ve hem de beldemizin
en önemli sorunu olmaya devam etmektedir. Bu nedenle, belediyemiz tarafından Beldemizde ki bütün okullara ücretsiz su verilmeye devam edilmiş ayrıca tüm okullarımızın araç gereç istekleri belediyemizce karşılanmıştır.
- 24 Kasım öğretmenler gününde, beldemiz okullarında çalışan ve emekli olan tüm öğretmenlerimize belediyemizce bir dayanışma toplantısı yapılmıştır. .
Beldemizde mevcut olan halk kütüphanesinin kaynak kapasitesi genişletilmiş ve böylece belde halkının hizmetine sunulmuştur.
KÜLTÜR VE SANAT HİZMETLERİMİZ
Geçen bir yıl içinde, Beldemizde gerçekleştirdiğimiz kültür ve sanat çalışmalarına gelecek olursak,
Geçmiş yıllardan beri Beldemizde geleneksel hale gelmiş olan,
Kültür ve Sanat festivalini, geçen yıl da paneller, söyleşiler, imza günleri, sergiler ve müzik dinletileri ile ve büyük katılımlar sağlanarak gerçekleştirmiş bulunmaktayız.
- Hepinizin bildiği, Tariş’e ait, 2000 metrekarelik alanda bulunan eski taş depo restore edilerek, çok amaçlı bir toplantı, sinema ve tiyatro salonu haline getirilmiştir. Bu kültür salonumuzun açılışını, hep birlikte, Nisan sonunda yapacağız.
- Ayrıca, Gökçetepe Mahallesinde 1000 metrekarelik bir alanda inşa etmek istediğimiz Anfi Tiyatronun projesi de hazırdır. Beşiktaş Belediyesi’nin katkıları ile bu Anfi Tiyatronun temeli de nisan ayı sonunda atılarak, en genç iki yıl içinde halkımızın hizmetine sunulacaktır.
SAĞLIK VE SPOR HİZMETLERİMİZ
Eski muhtarlık binasının alt bölümü, sağlık evi haline getirilerek hemşerilerimizin hizmetine açılmıştır. Yaşlı vatandaşlarımızın iğne, pansuman gibi rutin hizmetleri, beldemizde açılmış olan sağlık evlerinde, istenirse kendi evlerinde yerine getirilmektedir.
Eski muhtarlık binasının üst katı ise çok amaçlı toplantı salonu haline getirilmiştir.
- Yine Gökçetepe Mahallesinde bulunan eski muhtarlık binasına, hayırsever vatandaşlarımız Yazgülü ve Ali Kavruk tarafından bir sağlık merkezi kurulmuş olup, halkımızın hizmetine açılmıştır.
- Ben burada değerli hayırsever hemşerilerimize de sizlerin huzurunda teşekkür etmeyi bir görev biliyorum.
- Beldemizin belli noktalarında yapılmış olan park alanlarında hemşerilerimizin spor aktivitelerini daha rahat yapabilmeleri için,
spor kompleksleri kurulmuştur.
- Gençlerimizin büyük bir ihtiyacı haline gelen futbol sahası bitirilmek üzere olup, 2010 yılı içinde hizmete açılacaktır.
- Yine Gökçetepe mahallesinde yeni yapılan Mustafa Kemal Parkında bir basket sahası yapılarak, gençlerimizin hizmetine sunulmuştur..
PARK VE BAHÇE HİZMETLERİ
Değerli hemşerilerim,
Belediyemizin bünyesinde bir park ve bahçe birimi kurduk..
Bu birimde halen 4 personelimiz çalışmaktadır.
Gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerekse Altınoluk ve Edremit Belediyelerinden temin ettiğimiz çiçek ve fidanları, Küçükkuyu’nun ana cadde orta refüjüne, ayrıca park ve bahçelerine dikerek,
Boş alanları değerlendirmiş ve beldemizi daha da güzelleştirilmiş olduk.
Küçükkuyu’nun tüm doğal güzelliklerini ve renkliliğini korumak, halkımıza huzur içinde dinlenme olanakları sağlamak amacı ile de beldemizin değişik yerlerine park ve bahçeler açtık.
Yine bu amaçla, beldemizin muhtelif yerlerine 3 adet çocuk oyun parkı yaparak, halkımızın hizmetine sunduk.
SOSYAL YARDIM HİZMETLERİMİZ
- Beldemizde yaşayan yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız belirlenerek, kendilerine imkânlarımız ölçüsünde yakacak, yiyecek ve okul gereçleri, (reklâm yapılmadan) sağlanmıştır.
- Beldemizde yaşayan roman vatandaşlarımızın daha yaşanabilir konutlarda iskânı sağlanarak, kendilerine maddi manevi, her zaman destek sağlanmıştır.
- Ramazan ayında oruç tutan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda yardımı yapıldığı gibi, toplu iftar yemekleri de verilmiştir.
- Doğal bir afet olan sel ve su baskınlarında, belediyemiz felakete uğrayan vatandaşlarımıza, her türlü maddi ve manevi yardımı yapmıştır. Ayrıca, zamanında alınan önlemler sonucu komşu belediyeler de yaşanmış olan sel olayları beldemiz de yaşanmamıştır.
- Yine arzu eden vatandaşlarımızın cenazelerinin ulaşımı, belediyemiz tarafından sağlanmaktadır.
TİCARET VE EKONOMİ ALANINDA Kİ HİZMETLERİMİZ
Belediyemizce turizmi geliştirmek amacıyla özel girişimcilere her türlü destek verilmiş ayrıca beldemizde hizmet veren butik otellere ve pansiyonculuk yapan girişimcilere gereken destek de sağlanmıştır.
Beldemizde ki esnaf, sanatkâr ve sivil toplum örgütleri, şahsım ve meclis üyesi arkadaşlarım tarafından sık sık ziyaret edilerek, sorunları dinlenmiş ve uygun çözümler bulunmuştur.
Beldemizde ki tüketici vatandaşlarımızın korunması amacı ile pazaryeri esnafının ve seyyar satıcılarımızın daha kaliteli mal pazarlamalarının yanında, gelirlerini arttırmaları açısından, kendilerine gereken desteğin verilmesi için de, her türlü çaba gösterilmiştir..
Beldemiz özellikle son dönemde yaşanan krizden büyük ölçüde etkilenmiş, birçok işyeri kapanmış yüzlerce insanımız ise işsiz kalmıştır.
Bu nedenle belde halkımıza ekonomik güç kazandıracak bazı projeler hazırladık ve Belediye olarak, önemli bazı fuarlara katıldık.
Bunlardan en önemlileri, İstanbul da ki Emitt Fuarı ile İzmir fuarına katılmamız olmuştur..
Ayrıca, beldemizde bir zeytin festivali düzenlenmiştir..
Bu festival de birçok uzman, konuk edilerek, beldemizde ki zeytin üreticileri, değişik konularda bilgilendirilmişlerdir.
Geniş bir katılımla gerçekleşen bu festivalin, halkımıza büyük yararı olacağı gerekçesiyle, önümüzde ki yıllarda da gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.
Söylediğim gibi, beldemizin ana geçim kaynağı olan zeytine ve zeytinyağına ayrı bir önem vermekteyiz. Bu nedenle, yazın gerçekleştirdiğimiz Küçükkuyu festivalinin bir gününü, “ Ege’nin Yeşil Zeytini” adıyla düzenlediğimiz bir panel de, zeytincilikte otorite olmuş isimleri de davet ederek, beldemizin yeşil zeytinini konuştuk. Bu arada, organik tarıma olan desteğimizin de devam etmekte olduğunu, sizlere, bir kez daha burada söyleyebilirim.