07 EYLÜL 2013 CUMARTESİ 9. KÜÇÜKKUYU KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ’NİN 1. GÜNÜ

07 EYLÜL 2013 CUMARTESİ 9. KÜÇÜKKUYU KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ’NİN 1. GÜNÜ

Küçükkuyu Belediyesinin Festival Şenliği; İzmir Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı Eşliğinde saat 17:30’da Belediyemiz Hizmet Binası önünden Başlayıp, çarşı içinden ilerleyerek Cumhuriyet Meydanı’nda ki Atatürk Heykeli’nin önünde son buldu.

Daha sonra Festival Komitesi adına Başkanımız Sayın Cengiz BALKAN tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Çelenk sunumundan sonra; başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin Kurulmasında emeği geçen Aziz Şehitlerimizin Anısına 1 Dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Ardından Başkanımız Sayın Cengiz BALKAN günün anlam ve önemine istinaden festival konuşmasını gerçekleştirdi. Akabinde CHP İl Başkanı Hamza KARAGÖZ ile CHP Çanakkale Milletvekilleri Sayın Serdar SOYDAN ve Sayın Ali SARIBAŞ’a , festivalimize katılımlarından ve her türlü desteklerinden dolayı Başkanımız Sayın Cengiz BALKAN plaket takdiminde bulundu.

Kortej Açılış Töreni’nde CHP İl Başkanı Hamza KARAGÖZ, Ayvacık Kaymakamı Gökay ÖZKAN , CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali AKINCI, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar SOYDAN , CHP Çanakkale Milletvekili Ali SARIBAŞ, CHP Manisa İl Başkan Yardımcısı Niyazi YILDIZ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Balıkesir Edremit CHP İlçe Başkanı Yurt YILDIRIM, Çatalca Belediye Başkanı Cem KARA, Erenköy (İntepe) Belediye Başkanı Alaattin ÖZKURNAZ, Pazarköy Belediye Başkanı Halil ÖZKAN, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan ARSLAN, Akçay Belediye Başkanı Cahit İNCEOĞLU, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan ÖZPOLAT, Güre Belediye Başkanı Kamil SAKA, Balıkesir Edremit CHP Kadın Kolları, Belediye Meclis Üyeleri, çeşitli Dernek Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri, idari Birim Amirleri gibi Değerli Konuklarımızda Festivalimizde, bizleri yalnız bırakmadılar.

Grup RODİNO’nun ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın gösterileriyle renklenen festivalimiz , 18:30 da Zübeyde Hanım Sağlık, Eğitim ve Kültür Merkezi’nde Ankaralı Ressam Sayın Hüseyin MACAR Renklerle Yolculuk ve Balıkesirli Ahşap Yontu Sanatçısı Sayın Cengiz DÖNMEZ’in Ahşap’ın Dili adlı Sergilerinin açılışı halkımızın ve değerli konuklarımızın yoğun katılımlarıyla gerçekleşti.

Sunuculuğunu Ramazan TUNCEL’ın gerçekleştirdi, Festivalimizin akşam ki programı; Ankara Çankaya Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösteri ile start aldı. Ardından İstanbul’un sevilen grubu Prestij Orkestrası ve Solist BURCU ile festival alanı şenlendi. Konserlerinin sonunda plaketlerini Başkanımız Sayın Cengiz BALKAN takdim etti. Daha sonra beklenen sanatçı Anadolu Rock’ın sevilen sanatçılarından Ali ALTAY sahne aldı . Körfezin pek çok yerinden binlerce hayranının Küçükkuyuda ki konserine akın ettiği Ali ALTAY, sevenlerine unutulmayacak bir gece yaşattı. Binlerce Konuklarımız , Sanatçımız Ali ALTAY ve Başkanımız Sayın Cengiz BALKAN’ın tek bir yürek olarak söyledikleri 10 . Yıl Marşı ile 9. Küçükkuyu Kültür ve Sanat Festivalimizin 1. günü son buldu.