15 TEMUZ 2012 ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK, EĞITIM VE SOSYAL TESiSi VE MÜBADELE ANITI AÇILIŞI…

15 TEMMUZ 2012 ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK, EĞITIM VE SOSYAL TESiSi VE ÜLKEMİZİN İLK MÜBADELE ANITI AÇILIŞI
15 Temmuz 2012 Pazar günü saat 14 :00 de gerçekleşen Zübeyde Hanım Sağlık, Eğitim ve Sosyal Tesisimizin açılışı, Çanakkale Vali Yardımcısı Bahir ALTUNKAYA, Ayvacık Kaymakamı Necmi AKMAN, Midilli Eski Vali Şimdi Milletvekili Pavlos VOGIATZIS, Mandomato Eski Belediye Başkani Stefanos APOSTOLOU ve Belediye Başkanımız Sayın Cengiz BALKAN tarafından halkımızında büyük bir katılımıyla gerçekleşti.
Zübeyde Hanım Sağlık, Eğitim ve Sosyal Tesisimiz 3 katlı olup her katı 250 metreden Toplamda 750 metrekare olan tesisimiz 5 ay gibi kısa bir sürede değerli halkımızın hizmetine sunulmak için açılmıştır.
Bu Tesisimizin Giriş katı; Hastaların daha rahat kullanabilmeleri adına Aile Hekimliği Merkezi olarak tasarlanmıştır. Böylelikle belde halkı artık belde dışında kalan Sağlık Ocağına gitmek durumunda kalmayacak ve belde merkezinde Aile Hekimlerine burada muayene olacaklar. Aile Sağlık Merkezi’n de 3 muayene odası, 1 emzirme odası, 2 adet enjeksiyon pansuman ve gebe takip odası, laboratuar, aşı odası ve jeneratör odası bulunmaktadır.
Projenin ikinci katında ise; Toplantı Salonu ve çeşitli kültürel kursların verileceği bir Kültür Merkezi yapılmıtır. Amacımız; Sanatta güzelliği, dostluğu, anlayışı bulma noktasında buluşan tüm sanatseverleri aynı çatı altında bir araya getirerek çalışmalarını devam ettirmeleridir.
Kadın, erkek, çocuk, yaşlı, engelli herkesin kendisine yönelik bir faaliyet alanı bulabileceği Zübeyde Hanım Sağlık, Eğitim ve Kadın Sığınma Merkezi, çeşitli eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının yapılacağı grup çalışma odaları ile beldemize hizmet verecektir.
Zübeyde Hanım Sağlık, Eğitim ve Sosyal Tesisimizin üçüncü katını ise, 4 adet 65m2’lik stüdyo daireleri yapılmış olup sosyal amaçlı ve muhtaçların barınacağı misafirhane olarak projelendirilerek hizmet verecektir..
Daha sonra, Bergama Belediyesi Bando Takımı Eşliğinde kortej yürüyüşüyle Limaniçide gerçekleştirdiğimiz Mübadil Anıtı açılışı için tören alanına gidildi.
Yine halkımızın Geniş katılımla gerçekleşen kortej yürüyüşünün Ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde istiklal marşımızı okundu.
Ardından Başkanımız Sayın Cengiz BALKAN günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.
Akabinde Midilli Eski Vali Şimdi Milletvekili Pavlos VOGIATZIS, Eski Ag Paraskevi Belediye Başkani Av.Apostolos KOMNINAKAS, Çanakkale Vali Yardımcısı Bahir ALTUNKAYA kısa konuşma yaptılar.
Mübadil Anıtının Açılışına Vali Yardımcısı Bahir ALTUNKAYA, Ayvacık Kaymakamı Necmi AKMAN ve bu anlamlı günde 32 kişilik ekiple bizi yalnız bırakmayan Midilli dostlarımız vardı.
Midilli Eski Vali Şimdi Milletvekili Pavlos VOGIATZIS,
Eski Ege Bakani Şuan Milletvekili Nikos SIFOUNAKIS,
Ticaret Odasi Başkani Thrasos KALOGRIDIS,
Eski Ag Paraskevi Belediye Başkani Apostolos KOMNINAKAS,
Mandomato Eski Belediye Başkani Stefanos APOSTOLOU,
Siniparksi Egede Iletisim Dernegi Başkani Giorgios PAPAPROFIRIOU,
Sınıparksı Egede Iletısım Dernegı Genel Sekreteri Christos STATHELLIS,
Sınıparksı Egede Iletısım Dernegı Üyesi Olga SAHPALOGLOU,
Sınıparksı Egede Iletısım Dernegı Üyesi Panagiotis ANDRIOTIS
Skala Lutron Mubadıl Dernegi Başkani Aggeliki STAMATELLI,
Skala Lutron Mubadıl Dernegi Üyesi Georgios MILIOS
Skala Lutron Mubadıl Dernegi Üyesi Elpida KOUMARELLA
Lozan Mübadiller Vakfi Genel Sekreteri Sefer GÜVENÇ
Lozan Mübadiller Vakfi Kurucu Üyelerinde Müfide PEKİN de konuklarımız arasındaydı.
Daha sonra desteklerinden dolayı Levent TOSUN’a Çanakkale Vali Yardımcısı Sayın Bahir ALTUNKAYA plaket taktiminde bulundu.
Burhaniye belediyesi Gençlik Merkezi’nden gelen gençlerimizin muhteşem halk oyunları gösteri ile renklenen tören Pilav Ayran ikramıyla son buldu.