28 mayıs perşembe günkü toplantı

28 mayıs perşembe günkü toplantı

ÇOK ÖNEMLİ!!!

ZEYTİNCİLİK YASASI DEĞİŞTİRİLİYOR!.

ZEYTİNLİKLERİMİZ MADENCİLİK FAALİYETLERİNE AÇILIYOR.

KÖRFEZİN İDAM FERMANINA KARŞI ÇIKALIM

Yürürlükte olan 4086 sayılı “Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanun” bilindiği gibi, zeytinliklerimizi koruyan çok önemli hükümler içermektedir. Yöremizde, uzun süredir gündemde olan ve zeytinliklerimiz için de büyük tehdit oluşturan, başta altın madenleri olmak üzere, tüm madencilik faaliyetlerine karşı, tek güvencemiz mevcut yasanın bu koruyucu hükümleridir.

Aynı zamanda yine yapılaşma ve diğer faaliyetler içinde zeytinliklerimizi koruyan 4086 sayılı kanunun, bu koruyucu hükümlerini değiştirmek ve yasaklanan tüm zarar verici faaliyetlere zeytinlikleri de açmak üzere, “ yasa değişikliği girişimlerini” üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.

10 milyon civarında zeytin ağacına sahip olan Edremit Körfezimiz’in “ İdam Fermanı” anlamına gelen bu değişiklik girişimine karşı, tüm Körfezliler olarak tek yürek ve büyük bir mücadele vermeliyiz.

Körfezde yaşayan insanlarımızın en önemli geçim kaynağı olan, aynı zamanda 365 gün yeşil kalan doğal peyzajımızı oluşturan Kutsal Zeytin Ağaçlarımızı koruyabilmek için, yaşamsal önemde olan bu mücadeleyi, doğru ve örgütlü bir güç olarak sürdürmeliyiz. Bunun için de bir araya gelmeliyiz.

Bu amaçla; Belediyelerimiz başta olmak üzere ilgili tüm kesimlerin çağrılı olduğu bir toplantı düzenlemiş bulunuyoruz.28 mayıs perşembe günü saat 16.00 da akçay belediyesi sosyal tesislerinde buluşuyoruz.

Cengiz BALKAN

Küçükkuyu Belediye Başkanı