4. ZEYTİN KURTULUŞ ŞENLİKLERİ

4. ZEYTİN KURTULUŞ ŞENLİKLERİ…

20 Şubat 2013 Çarşamba “4. ZEYTİN KURTULUŞ ŞENLİKLERİ kapsamında tüm konuklarımız belediye hizmet binasında toplandı. Açılacak olan sergi alanına toplu olarak giden konuklarımız, yol boyunca bütün esnafla sohbet ederek Zübeyde Hanım Sağlık, Eğitim ve Sosyal Tesislerine ulaştılar. İlk öncelikle Zübeyde Hanım Aile Hekimliği doktorlarını gezen konuklarımız daha donra sergi alanına geldiler. 10:30’da Karma Resim , Ahşap Boyama ve Geleneksel El Sanatlarından Düz Kirkitli Halı Dokuma Sergilerinin açılışı ile şenliklerimiz başladı.

Sergi açılışını CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Gökhan GÜNAYDIN, Çanakkale CHP İl Başkanı Sayın Hamza KARAGÖZ, CHP Çanakkale Milletvekili Ali SARIBAŞ, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar SOYDAN ve Başkanımız Sayın Cengiz BALKAN gerçekleştirdi.  Bayanlarımızın yaptığı el emeklerini detaylı bir şekilde inceleyen konuklarımız, emeklerin sergilendiği sergiden beğeni ile ayrıldılar.

Sergi açılışından sonra zeytin hasatı gezisi gerçekleşti. Yaya olarak ulaştıkları tarlada; çalışan tüm tayfa halkıyla tek tek konuşan  CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Gökhan GÜNAYDIN, burada bayan tayfadan da bilgiler aldı. Tarla çalışanları da gelen konuklara ateş üstünde ekmek kızartarak yağlı ekmek sundular. Başkanımız da; Küçükkuyumuzun geleneği olan ve bu şenliğe adını veren Kurtuluş helvası ve ekmek ikram etti.

Ardından Küçükkuyu Tariş Fabrikasına giden konuklarımız; Ziraat Mühendisi olan Başkanımız Sayın Cengiz BALKAN’dan bilgiler alarak, zeytinin işleme aşamasını öğrendiler. Konuklarımız evre evre hem bu aşamaları dinlediler hem de görsel olarak görme fırsatı yakaladılar. Gerçekleşen bu gezinin hemen akabinde , yol güzergahında bulunan “ Sanata ve Sanatçıya Saygı Erol Evgin Kültür Merkezi “ amfi tiyatroyu da gezildi.  Daha sonra Küçükkuyu Adatepe Zeytinyağı Müzesini gezildikten sonra buradan ayrılan konuklarımız, CHP Belde teşkilatına da uğrayarak panel salonumuz olan Zeytin Kültür Merkezi’ne geldiler.

Zeytin Hasadının bitmesi ardından 4 yıldır  yapılan  Zeytin Kurtuluş Şenliklerimiz; bu yılda CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan GÜNAYDIN’ın katılımıyla gerçekleşti. CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali SARIBAŞ ve Serdar SOYDAN, Parti Genel Merkezinin önemli ismi Mehmet Uğur AFACAN, İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Selami ÖZTÜRK, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail ÜNAL, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal ERZEN, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa ZENGİN, CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza KARAGÖZ, Balıkesir İl Başkanı Av. Muzaffer MAVUK, Çanakkale, Balıkesir ve Manisa CHP’li Belediye Başkanları Meclis Üyeleri İlçe ve Belde yöneticileri, Kadın Kolları ve Dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen 4. Zeytin Kuruluş Şenlikleri körfeze damgasını vurdu.

Saat 14.00 de Zeytin Kültür Merkezinde ki panel Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder, eşsiz Kahraman Mustafa Kemal ATATÜRK ve Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen aziz şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ve hemen akabinde İstiklal Marşımızı söylemekle başladı. Ardından Başkanımız Sayın Cengiz BALKAN günün anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla devam etti. , İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı ve SODEM Başkanı Selami ÖZTÜRK de kısa bir konuşma yaparak panel açılışı yapılmış oldu.

Moderatörlüğü Marmara Vakfı Gurubu Genel Başkanı Akkan SUVER’in gerçekleştirdiği panele; CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan GÜNAYDIN, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Genel Başkanı Cahit ÇETİN, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail ÜNAL, Gazeteci Tufan TÜRENÇ  ve belde üreticilerinden Alicik lakaplı Ali ÖZEN’in konuşmacı olarak katıldılar.“KUTSAL ZEYTİN AĞACI BARIŞIN SİMGESİ” konulu Panel sohbet havasında samimi bir şekilde gerçekleşti.

Panel sonunda CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısına plaketini Başkanımız Sayın Cengiz BALKAN,

Gazeteci Tufan TÜRENÇ’e CHP Çanakkale milletvekili Ali SARIBAŞ,

Marmara Vakfı Gurubu Genel Başkanı Akkan SUVER’e CHP Çanakkale milletvekili Serdar SOYDAN,

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Genel Başkanı Cahit ÇETİN’e CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza KARAGÖZ ,

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail ÜNAL’a Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN

ve beldemiz üreticilerinde Alicik lakaplı Ali ÖZEN’e Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal ERZEN plaket ve çiçek takdiminde bulundular.

Panelin ardından Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alınan Adatepe ile Yeşilyurt gezileri sonrasında  verilen akşam yemeği ile 4. Zeytin Kurtuluş Şenlikleri sona erdi.