8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KÜÇÜKKUYU’DA COŞKUYLA KUTLANDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü her sene geleneksel olarak yapılan bayan personel ile birlikte kahvaltı ile başladı. Kahvaltıda Başkanımız Sayın Cengiz Balkan ve eşi tüm bayan personelin bu anlamlı gününü kutladı. Ardından kahvaltıya katılan bayanlarımız ve belde sakinleri ile birlikte Atatürk Anıtına çelenk takdiminde bulundular.
Akabinde etkinliğimiz, Küçükkuyu Belediye Düğün Salonu’nda devam etti. Bizleri bu anlamlı günde yalnız bırakmayan tüm bayanlarımıza seslenen Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Balkan günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını gerçekleşti.
Konuşmasında ‘’Kadın toplumun yarısı demektir. Kadın demek emek demektir.Her yeni güne sizin emeklerinizle başlarız. Sıcak bir çayın deminde, ütülü bir gömleğin ışıltısında ve saymakla tükenmeyen daha bir çok konuda emeklerinizle güne başlarız.Sizler yaşamımızın vazgeçilmez unsurlarısınız. Evimizde aşımızda,işlerimizde,sizin verdiğiniz emekler vardır. O nedenle sadece 8 Mart günü değil bence yılın 365 günü dünya kadınlar günüdür. Unutulmamalıdır ki bir ülkenin uygarlık düzeyi, kadınların yaşam şartlarına bakmakla ölçülebilir.Buradan sizlere bir müjde vermek istiyorum.Malumuz kadınlarımızın en kutsal görevlerinden biriside anneliktir. Özellikle kasabamda yaşayan ve çalışan annelerin en önemli sorunlarının başında küçük çocuklarının mesai çalışma saatleri içerisindeki bakımı gelmektedir bu sorunu da belediyemiz kreş açarak çözeceğimiz müjdesini burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Kreş yapacağımız yerin arsasını temin ettik, projesi çizildi.Önümüzdeki günlerde inşaatına başlayacağız ve en kısa sürede bitireceğiz.Artık siz çalışan bayanlar çocuklarınızı gönül rahatlığı ile kreşimize bırakabileceksiniz. Bu güvenilir yuva sizlere hayırlı ve uğurlu olsun’’ dedi.
Başkanımızın konuşmasından sonra sahneye çıkan Sibel ve Gamze söyledikleri şarkılarla pisti dolduran kadınlara unutulmaz bir gün yaşattı. Etkinliğin sonunda konuklara hediye paketleri dağıtılarak bu anlamlı gün son buldu.