AVRUPA BIRLIĞİ KOMİTESİ TÜRKİYE ÇALIŞMA GRUBU 16.TOPLANTISI 25 KASIM 2014 SALI GÜNÜ GİRESUN’DA GERÇEKLEŞTİ

Avrupa Birliği Komitesi Türkiye Çalışma Grubu 16.Toplantısı Giresun Belediye Başkanı Sayın Kerim Aksu’nun ev sahipliğini yaptığı toplantı 25 Kasım 2014 tarihinde gerçekleşti .

SODEM Üyesi olan Başkanımız Sayın Cengiz Balkan’ın da katılım gösterdiği toplantıya, AB ülkelerinin seçilmiş yerel yöneticilerinden oluşan Bölgeler Komitesi Çalışma Grubu üyelerinin yanı sıra Türkiye’den belediye başkanları, milletvekilleri, ilgili birlik ve kuruşlar, STK’lar , akedemisyenler ve siyasi parti temsilcilerinin katılması beklenmektedir.

Üç oturumda gerçekleşen toplantı da ‘’AB-Türkiye katılım müzakereleri ve yerel idereler üzerindeki etkileri’’, ‘’ Katılımcı yerel demokrasi ‘’ ve ‘’ Cinsiyet eşitliği stratejelerinin yerel idareler tarafından teşvik edilmesi’’ başlıkları tartışıldı.

Türkiye’de yerel yönetimlerle ilgili süreçlere dair tartışmaların ve görüşlerin Avrupa Birliği’nin ilgili politika yapma organlarına yansımasında önemli bir işlev gören Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu’nun 16.Toplantısı bu gündem maddelerinin görülmesi ile son buldu.

4wf3789n6wb358eo4xh3u9

251114-AB BÖLGELER KOMİTESİ TÜRKİYE ÇALIŞMA GRUBU 16. TOPLANTISI (2)

251114-AB BÖLGELER KOMİTESİ TÜRKİYE ÇALIŞMA GRUBU 16. TOPLANTISI (35)

251114-AB BÖLGELER KOMİTESİ TÜRKİYE ÇALIŞMA GRUBU 16. TOPLANTISI (318)