BARIŞIN SİMGESİ KUTSAL ZEYTİN AĞACI 5. ZEYTİN KURTULUŞ ŞENLİKLERİ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ ( 28 OCAK 2015 )

Belediyemizin bu sene 5.sini düzenlediği Zeytin Kurtuluş Şenlikleri Kutsal zeytin ağacının meyvesi zeytinin “Dalından Ambalaja Serüveni “ni yerinde incelemek için Tariş zeytinyağı fabrikasına gidildi. Ziraat Mühendisi de olan Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Balkan; burada zeytinin tarladan alınıp, halka sunum aşaması saniye saniye konuklarımıza aktardı.

Daha sonra Belediyemiz Zübeyde Hanım Sağlık, Eğitim ve Kültür Merkezi’nin 2. katında personelimiz olan Güzel Sanatlar Mezunu Resim Öğretmenimiz Murat Erdil ve Ahşap Boyama Eğitmenimiz Elif Meriç’in önderliğinde; öğrencilerinin karma resim ve ahşap boyama sergilerinin açılışı gerçekleşti. Belde halkının ve misafirlerimizin beğenisine sunulan sergi; konuklarımızdan tam puan aldı.

Ardından Küçükkuyumuzun değerlerinin ve yadigârlarının bir arada toplanmasıyla oluşan Müzemizin açılışı gerçekleşti. Görkemli bir açılışa imza atan Başkanımız Sayın Cengiz Balkan ,böylesi anlam yüklü bir projeyi beldemize kazandırdığından dolayı konuklarımızdan takdir aldı. Konu hakkında açıklama yapan Başkanımız “ gönüllü bağışçılarımızdan aldığımız yaşanılmışlıklarını, yadigarlarını ve hatıralarını bir arada toplayarak , yaşayan bir Kültür Müzesi oluşturmuş buluyoruz. Her şeyden önce bağışlarıyla bu müzenin oluşmasında emeği geçen halkıma sonsuz teşekkürleri sunuyorum. Umarım körfezde önemli yerlerden biri olacağına inandığım Müzemiz; Küçükkuyumuzun tanıtılmasında öncülük yapar. Çünkü bizler geçmişimize sahip çıkarak , geleceğimize umutla bakabiliriz” diyerek açılışı gerçekleştirdi.

Dolu dolu geçen Barışın Simgesi Kutsal Zeytin Ağacı 5. Kurtuluş Şenliklerimiz Müzemizin açılışından sonra , yöremizin damak kültürünü de konuklarımıza aktarmak adına “ Zeytinyağlı Tadlar” da buluşmak adına “Tarihi Adatepe Zeytinyağı Müzesi”ne gittiler. Burada beldemizin lezzetlerini tadan konuklarımız, zeytinyağın letafetinin mucizesine bir kez daha tanık oldular.

Keyifli sohbetlerinde yaşandığı lezzet durağının ardından, Zeytin Kültür Merkezi’nde “ Kutsal Zeytin Ağacı ve Yerel’de Çevre Bilinci” konulu panel gerçekleşti. Açılış Konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Balkan; “beldemin ekonomisinin lokomotifi olan zeytinciliği tanıtmak , markalaştırmak amacıyla hasat sonu zeytin kurtuluş şenlikleri etikliği başlattık. Amacımız Ege’nin Başladığı Yer olan güzel beldemizi marka yapmaktır. “ dedi. Son olarak zeytinin mucizevi bir meyve olduğuna değinen Başkanımız sahneyi konuklarımıza bırakarak konuşmasını sonlandırdı.

Moderatörlüğünü Marmara Grubu Vakfı Başkanı Müjgan Suver’in gerçekleştirdiği panelde, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyar, Dünya Gazetesi Haber Müdürü Hüseyin Gökçe ve Küçükkuyu Kent Konseyi Başkanı Seyfettin Tekin’de panel konuşmacılarıydı. Ortak bir noktada fikirlerini konuklarımıza aktaran panelistlerimiz; zeytinin mucizelerine ve Barışın Simgesi Kutsal Zeytin Ağacı ‘na sahip çıkmamız konusunda fikir birliğinde buluştular.

Sohbet havasında gerçekleşen panel sonunda Moderatör Marmara Grubu Vakfı Başkanı Müjgan Suver’e; Başkanımız Sayın Cengiz Balkan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyar’a; CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz, Dünya Gazetesi Haber Müdürü Hüseyin Gökçe’ye CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ve Küçükkuyu Kent Konseyi Başkanı Seyfettin Tekin’e; Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan plaket takdiminde bulundu.

Ayrıca Zeytin Kurtuluş Şenliğimizde CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş , CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ,Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz , Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karatan, CHP Ayvacık İlçe Başkanı Mesut Bayram, Ayvacık Muhtarlar Derneği , Çanakkale İl Genel Meclis Üyeleri, Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Muharrem Erkek, TBMM 22. Dönem Milletvekili olan ve şuan yeniden CHP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Ahmet Küçük, Dünya Gazetesi Haber Müdürü Hüseyin Gökçe, Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Leyla Tavşanoğlu, Marmara Grubu Vakfı Başkanı Müjgan Suver, Küçükkuyu Kent Konseyi Yönetim Kurulu ve Komisyon Üyeleri , CHP Küçükkuyu Belde Başkanımız Selçuk Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile CHP Küçükkuyu Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri,Gençlik Kollarımız, Küçükkuyu protokulu bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan konuklarımız arasındaydı.

Panel sonrasında yöremizin geleneği olan zeytin hasadının sonunda ekmek ve helva dağıtımı her sene olduğu gibi bu senede tüm konuklarımıza dağıtılarak “Barışın Simgesi Kutsal Zeytin Ağacı 5. Kurtuluş Şenlikleri’miz son buldu.