BAŞKANIMIZ SAYIN CENGİZ BALKAN, ‘BAŞKANLAR ZİRVESİ’NE KATILDI ( 27 Şubat – 01 mart 2015 )

Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Balkan, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından Uludağ’da gerçekleştirilen ‘Başkanlar Zirvesi’ne katıldı. Marmara Bölgesi’ndeki 100’e yakın belediye başkanının buluştuğu toplantıda, kentle ilgili tüm yetkilerin yerel yönetimlere verilmesi vurgusu ön plana çıktı.

Marmara Bölgesi’ndeki belediyeler ‘Başkanlar Zirvesi’ni Uludağ’da yaptı. 40. yılını kutlayan Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından Ağaoğlu My Mountain Otel’de gerçekleştirilen buluşmaya Marmara Bölgesi’ndeki 100’e yakın belediye başkanı katıldı. Uludağ’da ‘Başkanlar Zirvesi’ne Çanakkale’den Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Balkan ile birlikte Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş ve Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça katıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, etkinliğin Uludağ’da yapılmasının kış turizminin merkezinin tanınması açısından önemli olduğunu belirtti.

Marmara Belediyeler Birliği’nin, Türkiye’nin yerel yönetim tarihinde özgün bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Altepe, “Birlik üyeleri olarak yaşadığımız kentlere dair iş bölümü ve uzmanlaşma esasları çerçevesinde bir planlama yapmalıyız. Modern şehirlere ruh katarken geleceğin mimarları çocuklara da yaşanabilir ortamlar hazırlamalıyız. Yerel yönetimler olarak bu bizim asli görevimiz. Çocuk dostu şehirler oluşturulmalı. Kent yaşamında çocukların önüne çıkan her türlü engeli kaldırmalıyız” dedi.

MBB Başkanı Recep Altepe, Mayıs ayında Bursa’da büyük bir organizasyon için yeniden bir araya geleceklerini hatırlatarak, 14-15 Mayıs tarihlerinde Marmara Belediyeler Birliği olarak dünyanın birçok belediyesinden katılımla ‘Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ni gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Programda daha sonra Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’nin (FODER) de Kurucu Başkanı Özlem Denizmen tarafından “Karlar Altında Bütçe Yönetimi” başlıklı bir sunum yaptı. Sunumunda küresel ekonomiye ilişkin doneler ile aile bütçesinin yönetimi arasında korelasyon kuran Denizmen, başkanlar ile eğlenceli bir sohbet gerçekleştirdi. Halkla İlişkiler ve İletişim Uzmanı Ali Saydam ise, “Siyasi İletişim Yönetimi” sunumuyla başkanlara iletişim konusunda bilgilendirmede bulundu. Saydam, “Siyaset iktidar için yapılır. İktidar içinse büyük fikir, büyük lider, büyük teşkilat gerekir. İstişare, ikna ve ittifak da bu noktada iktidarı elinizde tutmanızı sağlar” dedi.
İki gün süren program, başkanların birbirleri arasında yaptıkları değerlendirmeler ve bilgi alışverişiyle devam etti.

bursabşkzirvesi_001

bursabşkzirvesi_001A