KÜÇÜKKUYULU BAYANLAR, HER KÖŞESİNDE AYRI BİR KAHRAMANLIK ÖYKÜSÜ BULUNAN ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET ETTİLER

31 Mart 2012 Cumartesi günü Belediyemiz tarafından, Çanakkale Şehitliği’ne ziyaret düzenlendi. Tarihi Yarımada’nın önemli yerlerini gezen yaklaşık 400 Küçükkuyulu Bayan, uzman rehber eşliğinde, her bir şehitlikte ayrı bir kahramanlık öyküsü dinleyerek atalarımızı yâd ettiler.

Türk Tarihi’nin iftihar tablosu Çanakkale Zaferleri’nin önemine dikkat çekmek ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Belediyemiz, Tarihi Yarımada’ya düzenlediği geziye katılan bayanlarımız, şehitlikleri ziyaret ederek, atalarımızın yazdığı destana yerinde tanıklık etme fırsatı bulmuş oldular.

Çanakkale’ de şehit düşen 250 bin askerimizin anısına yaptırılan Şehitler Abidesi ve Conkbayırı’nda kahramanca mücadele eden Mehmetçikleri unutulmaz kılan
57. Alay Şehitliği, en önemli ziyaret noktaları arasında yer aldı.

Şehitliklere yapılan ziyarette Küçükkuyulu Bayanlar, hem kahramanlarımıza olan vefa borcunu ödemiş, hem de tarihin altın harflerle yazıldığı mekânları görme fırsatı elde etmiş oldular. Ziyaretten memnun kalan Küçükkuyulu Bayanlarımız, Başkanımız Sayın Cengiz BALKAN’a bu anlamlı gezi programını gerçekleştirdiği için teşekkür ettiler.