LEADER TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ (12.10.2016)

LEADER Projesi Bilgilendirme Toplantısı 12 Ekim 2016 Çarşamba Günü saat 11.00’de Zeytin Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Bilgilendirme Toplantısına, Başkanımız Sayın Cengiz Balkan, Meclis Üyelerimiz Seher Sözen ve Soydan Uğurlu, İlçe Özel İdare Müdürü Sami Sezer, Ayvacık Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Cura, Su Ürünleri Mühendisi Ayvacık İlçe Tarım Müdürü Osman Çelebi, Ayvacık İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekim IPARO Sorumlusu Mehmet Gökhan, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve yerel halktan gelen misafirlerimiz katılım gösterdiler.

20161012_111536-2

Çanakkale’nin de pilot bölge olarak seçildiği ve 10 IPARD illinde uygulanacak olan LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi 1991 yılında beri Avrupa’da uygulanmaktadır. 30 yıl sonra Türkiye’ye getirilen bu projenin yaklaşımına yönelik; bilgilendirme, farkındalık yaratma ve yerel halkı harekete geçirme faaliyetleri yürütülecek, her ilde Yerel Eylem Grubu oluşturulacaktır. LEADER yaklaşımının bir diğer amacı ise sorunların masa başında tespit ve çözümünden ziyade yerel aktörleri kalkınma sürecine dahil olmasını sağlayarak oluşturulan Yerel Kalkınma Stratejilerinin desteklemesi ile kırsal alanın sorunlarının çözümüne katkıda bulunacaktır.

20161012_112721-1

Bu bilgilerin ışığında Bilgilendirme Sunumunu gerçekleştiren; AB LEADER Tedbiri Çanakkale Yerel Kalkınma Uzmanı Serhat ALKAN’da “İnsanların bir araya gelerek üretim gücünü birleştirmesi ve artı değer kazanmasına dayanır. Küçükkuyu üretimin ve kültürel değerlerin yoğun olduğu bir yerdir. Avrupa ‘da 2451 adet faal yerel eylem grubu var. Avrupa Birliği bu eylem gruplarına hibe destekleri veriyor. Ulusal düzeyde yapılan kalkınma planlarım yerel olana ulaştırmayı hedefleyen bir programdır.“ dedi.

Bir saat süre boyunca devam eden bilgilendirme toplantısı sonunda, soru cevap bölümüne geçilerek sunum son buldu.