BELEDİYE ENCÜMENİNİN 13.02.2025 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.
TÜM HALKIMIZA İLAN OLUNUR.
KARAR NO: 21
KARAR ÖZETİ: 3194/42.Madde
İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 12.02.2025 tarih ve 21783 sayılı yazısı ile teklif edilen; Çanakkale İli, Ayvacık İlçesi, Küçükkuyu Beldesi, Mıhlı Mahallesi, Akgün Albayrak Caddesi No:** adresinde ve tapuda 3** ada, 1* parselde kayıtlı bulunan Küçükkuyu P*** Si**** önünde kamuya ait alanda ruhsatsız olarak beton döküldüğü görüldüğünden yapılan uygulama 06.02.2025 tarih ve 08 sayılı yapı tatil zaptı düzenlenerek mühürlenmiş olup; 3194 sayılı İmar Kanunun 42. Maddesinde “…Mevzuata aykırılık teşkil eden fiil ve hallerin tespit edildiği tarihten itibaren on iş günü içinde ilgili idare Encümenince sorumlular hakkında, üstlenilen her bir sorumluluk için ayrı ayrı olarak bu maddede belirtilen idari müeyyideler uygulanır…” denildiğinden; Söz konusu aykırılık hakkında 3194 sayılı İmar Kanununun 42.maddesine göre işlem yapılarak ekte sunulan imar para cezası raporuna istinaden imalatı yapan Küçükkuyu P*** Si**** toplam 19.722,08 TL para cezası verilmesine ve cezanın tebliğ tarihinden itibaren ödenmemesi durumunda 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanunun ilgili maddelerine göre işlem yapılmasına Encümenimizce oy birliği ile karar verildi.
KARAR NO: 22
KARAR ÖZETİ: 3194/42.Madde
İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 12.02.2025 tarih ve 21784 sayılı yazısı ile teklif edilen; Çanakkale İli, Ayvacık İlçesi, Küçükkuyu Beldesi, Mıhlı Mahallesi, Akgün Albayrak Caddesi No:60 adresinde ve tapuda 3** ada, 1* parselde kayıtlı bulunan Küçükkuyu P*** Si**** önünde kamuya ait alanda ruhsatsız olarak iskele yapıldığı görüldüğünden yapılan uygulama 06.02.2025 tarih ve 09 sayılı yapı tatil zaptı düzenlenerek mühürlenmiş olup; 3194 sayılı İmar Kanunun 42. Maddesinde “…Mevzuata aykırılık teşkil eden fiil ve hallerin tespit edildiği tarihten itibaren on iş günü içinde ilgili idare Encümenince sorumlular hakkında, üstlenilen her bir sorumluluk için ayrı ayrı olarak bu maddede belirtilen idari müeyyideler uygulanır…” denildiğinden; Söz konusu aykırılık hakkında 3194 sayılı İmar Kanununun 42.maddesine göre işlem yapılarak ekte sunulan imar para cezası raporuna istinaden imalatı yapan Küçükkuyu P*** Si**** toplam 114.352,97 TL para cezası verilmesine ve cezanın tebliğ tarihinden itibaren ödenmemesi durumunda 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanunun ilgili maddelerine göre işlem yapılmasına Encümenimizce oy birliği ile karar verildi.
KARAR NO: 23
KARAR ÖZETİ: Tevhid-Yola Terk
İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 12.02.2025 tarih ve 21785 sayılı yazısı ile teklif edilen; Beldemiz Gökçetepe Mahallesi, Pekmez Ocağı mevkii, i17d23a1a pafta, 1** ada, 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ve 14 parsel numaralı taşınmazlarda tevhid ve yola terk işlemi Harita Mühendisi Cen****** IŞI*** tarafından hazırlanmış olup; söz konusu taşınmaz 04/10/2021 tarih 47 sayılı Meclis Kararı ile onaylanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında tarımsal amaç dışı kullanıma ayrılmış yerleşik konut alanında kalmaktadır. Tevhid ve yola terk işlemine konu taşınmazların İmar Kanunun 15. Maddesinin 4. Fıkrası “10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunda belirtilen merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarilerinin yetkisi içindeki kamu yatırımlarında veya kamu mülkiyetine ait alanlarda, parselasyon planının tatbiki mümkün olmayan meskun alanlar ile koruma amaçlı imar planı bulunan alanlarda ve büyük kısmı uygulama imar planına uygun şekilde oluşan imar adalarının geri kalan kısımlarında bu maddenin birinci ve ikinci fıkralarında yer alan hükümlerde belirtilen şartlar aranmaz.” denildiği ve parselasyon şartı aranmayacak taşınmazlar kapsamında kaldığı anlaşılmış olup; yapılmak istenilen tevhid ve yola terk işlemi imar planına, plan notlarına ve Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği hükümlerine göre hazırlanmıştır. Buna göre ekli durum haritasında gösterilen Gökçetepe Mahallesi, Pekmez Ocağı mevkii, i17d23a1a pafta, 1** ada, 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ve 14 parsel numaralı taşınmazlar tevhid edilerek (A), Terk (Y1+Y2+Y3) ile gösterilen parçanın imar yolunda kalan alanın Belediyemiz adına bedelsiz terkinden sonra kalan parçanın (A) arsa vasıflı imar parseli olarak tescil edilmesinin uygunluğuna ve 3194 Sayılı İmar Kanunun 15. ve 16. Maddeleri hükümlerine göre uygun olan dosyanın onanmasına Encümenimizce oy birliği ile karar verildi.
KARAR NO: 24
KARAR ÖZETİ: Tutanak
Zabıta Amirliğinin 12.02.2025 tarih ve 21771 sayılı yazısı ile teklif edilen; Beldemiz Sahil Mahallesi, Mehmet Polis Sok. No:* adresinde Me**** ÖZ***** isimli şahıs tarafından İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alınmadan faaliyet gösteren işyeri 07.02.2025 tarihinde düzenlenen tutanağa istinaden mühürlenerek faaliyetten men edilmiş olup; Düzenlenen tutanağa istinaden; (TCKNo:354********) Me**** ÖZ*****’e 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi gereği Emre Aykırı Davranıştan 2025 yılı para ceza miktarı olan 2.953,00 TL para cezası verilmesine ve cezanın tebliğ tarihinden itibaren 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu hükümlerine göre tahsil edilmesine; ödenmemesi durumunda aynı kanunun ilgili maddelerinin uygulanmasına Encümenimizce oy birliği ile karar verildi.
13.02.2025 tarihli Encümen 4 adet karardan ibarettir.